Schouderklachten

In Nederland ervaren veel mensen schouderklachten, een veelvoorkomend probleem dat de mobiliteit en levenskwaliteit van velen beïnvloedt. Deze klachten variëren van acute blessures tot chronische aandoeningen en treffen zowel jonge actievelingen als ouderen.

Hoe kunnen schouderklachten ontstaan?

Schouderklachten kunnen ontstaan door diverse factoren, zoals overbelasting, verkeerde bewegingen, traumatisch letsel, of zelfs onderliggende medische aandoeningen. Een veelvoorkomende oorzaak is bijvoorbeeld het herhaaldelijk uitvoeren van verkeerde bewegingen of het aannemen van een verkeerde houding. Het is van belang om de specifieke oorzaak vast te stellen voor een gerichte behandeling.

Hoe kan je schouderklachten herkennen?

Het tijdig herkennen van schouderklachten is essentieel voor een effectieve behandeling. Symptomen variëren, maar kunnen onder andere bestaan uit pijn, stijfheid, verminderde bewegingsvrijheid, en soms zelfs uitstraling naar de arm.

Bij het ervaren van deze signalen is het raadzaam om professioneel advies in te winnen om verdere complicaties te voorkomen.

Schouderpijn Fysio Breda oost

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan de behandeling van schouderklachten?

Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij het verminderen of verhelpen van schouderklachten. Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan een individueel behandelplan opstellen, gericht op het versterken van de spieren rondom de schouder, het verbeteren van de mobiliteit, en het aanleren van stabilisatietechnieken. Met behulp van specifieke oefeningen, mobilisatie en therapieën kan de fysiotherapeut een gepersonaliseerd herstelprogramma bieden. Zo kunnen mensen met schouderklachten hun dagelijkse activiteiten met meer comfort hervatten.

Testimonials

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Goede praktijk, vriendelijk en bekwaam"

Goede praktijk. Vriendelijk en bekwaam personeel. Mooie nieuwe praktijk. Ik ben heel goed geholpen met mijn klachten. Top!

- Iris Kawaler -

"Maikel heel hartelijk bedankt"

Al ruim 6 weken zaten mijn oren potdicht doordat de buis van Eustachius verstopt was. Stomen en neusspray hielpen niet. Bij Maikel de Beer twee behandelingen gehad en nu hoor ik gelukkig alles weer. Maikel heel hartelijk bedankt

- Marja Nuchelmans -

"Zeer tevreden geholpen door Maikel"

Zeer tevreden geholpen door Maikel, had chronische nek en schouder klachten. Na een aantal bezoekjes ben ik van mijn klachten af. Ik adviseer ieder ander deze praktijk aan. Vanuit Hoensbroek gereden en is zeker de moeite waard. Blije klant.

- Marjolein Van Schijndel -

Fysiotherapie Breda Oost

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Breda oost?

R

Wij pakken niet alleen de gevolgen van de klacht aan, maar juist ook de oorzaak

R

Wij combineren expertise met persoonlijke zorg

R

Moderne fysiotherapie praktijk met huiselijke sfeer

R

Wij behandelen effectief volgens de nieuwste inzichten en behandelmethoden

R

Samenwerken aan duurzaam herstel middels moderne en innovatieve technieken

R

Dinsdag & Woensdag tot 19:00 geopend

R

Maandag & Woensdag vanaf 07:00 geopend

R

U kunt snel bij ons terecht

R

Contracten met de meeste zorgverzekeraars

Fysio Breda Oost