Hoofd, hals en kaaktherapie

(Craniofaciale therapie)


Craniofaciale therapie (ook wel hoofd, hals en kaaktherapie genoemd) is een vorm van therapie die zich richt op het herstellen van de balans en de functionaliteit van het craniofaciale systeem, dat wil zeggen, de schedel (cranium) en het gezicht (faciaal gebied).

Het is gebaseerd op het idee dat de schedelbotten, het bindweefsel, de spieren, de zenuwen en de circulatiesystemen in het hoofd, hals en het gezicht een nauwe relatie hebben en dat problemen in dit gebied kunnen leiden tot verschillende gezondheidsproblemen.

Bij Fysiotherapie Breda Oost zijn wij gespecialiseerd in deze therapie.

Wat doet een craniofaciaal therapeut?

Een craniofaciaal therapeut is een gespecialiseerde therapeut die zich richt op het behandelen van aandoeningen en disfuncties die verband houden met de schedel (cranium) en het gezicht (faciaal gebied).

De behandelingen die een craniofaciaal therapeut kan toepassen, kunnen onder meer bestaan uit manuele technieken, zoals zachte manipulaties en mobilisaties van de schedelbeenderen, het temporomandibulaire gewricht (kaakgewricht) en de nek. Daarnaast kunnen ze ook methoden gebruiken die gericht zijn op het bevorderen van ontspanning, het verminderen van spanning en het herstellen van de natuurlijke beweging in het craniofaciale gebied.

Hoe kan deze gespecialiseerde vorm van fysiotherapie helpen bij craniofaciale klachten?

Fysiotherapie kan een effectieve behandelingsoptie zijn voor het verminderen of verhelpen van craniofaciale klachten.

Door middel van gerichte oefeningen, mobilisatietechnieken en hands-on therapieën kan een fysiotherapeut helpen om de spierspanning te verminderen, de mobiliteit van de kaak en nek te verbeteren en de algehele functie te herstellen.

Daarnaast kan de fysiotherapeut advies geven over ergonomische houdingen en oefeningen voor thuisgebruik om de klachten te beheren en te voorkomen dat ze terugkeren.

Met een individueel afgestemd behandelplan kunnen veel mensen met craniofaciale klachten aanzienlijke verbetering ervaren en een betere kwaliteit van leven bereiken.

Craniofaciale therapie

CRAFTA-gecertificeerde therapeuten

Bij Fysiotherapie Breda Oost hebben wij trots twee therapeuten die zijn gecertificeerd als CRAFTA-therapeuten. Dit betekent dat zij specifieke training hebben genoten in de cranio faciale therapie. De CRAFTA-methode vertegenwoordigt een uiterst gespecialiseerde internationale opleiding in Manuele therapie. Een CRAFTA-therapeut heeft gedurende meerdere jaren intensieve studie verricht naar de diagnostiek en behandeling van klachten in de hoofd-, hals- en kaakregio.

De complexiteit van hoofd-, hals- en kaakklachten vereist gespecialiseerde aandacht. Of je nu worstelt met spanningshoofdpijn, kaakgewrichtsproblemen of nekpijn, onze therapeuten hebben de expertise om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen en gerichte behandelingen toe te passen.

Bij welke klachten kan craniofaciale fysiotherapie ingezet worden?

Craniofaciale fysiotherapie kan voor heel veel klachten ingezet worden. Hier hebben wij een aparte pagina voor ingericht. Hierop worden hoofd, hals en kaakklachten uitgebreid besproken.

Testimonials

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Goede praktijk, vriendelijk en bekwaam"

Goede praktijk. Vriendelijk en bekwaam personeel. Mooie nieuwe praktijk. Ik ben heel goed geholpen met mijn klachten. Top!

- Iris Kawaler -

"Zeer tevreden over de behandeling"

Zeer tevreden geholpen door Maikel, had chronische nek en schouder klachten. Na een aantal bezoekjes ben ik van mijn klachten af. Ik adviseer ieder ander deze praktijk aan. Vanuit Hoensbroek gereden en is zeker de moeite waard. Blije klant.

- Marjolein Van Schijndel -

"Heel stuk van mijn leven terug"

Wat een blijdschap, een heel stuk van mijn leven terug dankzij de VR-bril bij Fysiotherapie Breda-Oost. 7 behandelingen gehad, en wat een mega verschil qua pijn en kan weer lopen zonder mijn loopfiets... en dat zonder pijn, en echt een professioneel team die je helpt. Dit valt onder je fysio behandelingen! Meestal krijg je dit vergoed. Ik ging er open in en kreeg er ook veel voor terug👌😇

- Diane van den Heuvel -

"Verlost van mijn kaakproblemen"

Maykel van fysiotherapie Breda Oost heeft mij van mijn problemen met mijn kaakgewricht afgeholpen. Het was mijn eerste kennismaking met deze praktijk. Er is aandacht voor de klant, er wordt geluisterd en dat alles in een ontspannen, gemoedelijke sfeer.

- Lilian Persson -

"Bewustwording en mijn rust gevonden"

Bij Maikel fysio behandelingen in combinatie met het Reducept programma gedaan. Het bewust worden van hoe pijnklachten werken in je lichaam en wat je er zelf aan kunt doen, was door het Reducept programma te volgen van grote toegevoegde waarde! Ik ben me nu veel bewuster wat er gebeurt en weet nu wat ik er op tijd mee kan doen. Het heeft me ook rust gegeven. Zeer tevreden!

- Regina Halters -

"Fantastisch! Heel blij mee"

Jaren klachten gehad van mijn kaak. Nu al maanden na meerdere behandelingen niet meer. Fantastisch heel blij mee.

- Carolina Jacobs -

"Na 2 behandelingen eindelijk weer gehoor"

Al ruim 6 weken zaten mijn oren potdicht doordat de buis van Eustachius verstopt was. Stomen en neusspray hielpen niet. Bij Maikel de Beer twee behandelingen gehad en nu hoor ik gelukkig alles weer. Maikel heel hartelijk bedankt.

- Marja Nuchelmans -

"Super praktijk!"

Na diverse behandeling bij andere praktijken en maar niet van mij onderrug klachten, met uitstraling in mijn been, af te komen. Nadat er enkel vragen gesteld waren kreeg ik het advies om bepaalde m.b.v. dry needling te activeren. Dit heeft de fysiotherapeut gedaan en na 2 jaar pijn was ik na 2 dagen van de pijn af. Heel erg bedankt voor jullie super werk.

- Lars N -

"Goede Praktijk"

Vriendelijk en bekwaam personeel. Mooie nieuwe praktijk. Ik ben heel goed geholpen met mijn klachten. Top!

- Iris Kawaler -

Deze fysiotherapeuten staan voor u klaar

Maikel de Beer

Maikel de Beer

BIG:09910352604

Annelie Lemmens

Annelie Lemmens

BIG: 99925886204

Fysiotherapie Breda Oost

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Breda oost?

R

Wij pakken niet alleen de gevolgen van de klacht aan, maar juist ook de oorzaak

R

Wij combineren expertise met persoonlijke zorg

R

Moderne fysiotherapie praktijk met huiselijke sfeer

R

Wij behandelen effectief volgens de nieuwste inzichten en behandelmethoden

R

Wij behandelen nog minimaal 30 minuten t.o.v. veel andere praktijken met een 20-25 minuten schema

R

Samenwerken aan duurzaam herstel middels moderne en innovatieve technieken

R

Dinsdag & Donderdag tot 19:00 geopend

R

Maandag & Woensdag vanaf 07:00 geopend

R

U kunt snel bij ons terecht

R

Contracten met de meeste zorgverzekeraars

Fysio Breda Oost