Manuele therapie

Bij Fysiotherapie Breda Oost bieden we hoogwaardige manuele therapie aan onder leiding van therapeut Maikel de Beer. Ontdek hoe onze manuele therapie kan bijdragen aan het verlichten van klachten en het herstellen van bewegingsvrijheid.

Voor wie is manuele therapie?

Manuele therapie is gericht op het onderzoeken en behandelen van klachten aan het lichaam, met name de wervelkolom. Deze therapie is geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen, rugklachten (zoals lage rugpijn en nekpijn), hoofdpijn veroorzaakt door spanning in de nek, schouder- en heupklachten, en sportblessures. De behandeling omvat hands-on technieken, zoals mobilisaties en manipulaties, om gewrichtsmobiliteit te verbeteren en spierspanning te verminderen.

Het doel is om de functie van het bewegingsapparaat te optimaliseren en pijn te verminderen. Voorafgaand aan manuele therapie is een professionele beoordeling door onze manueel therapeut aan te raden om te bepalen of deze aanpak geschikt is voor de specifieke klachten en behoeften van de persoon.

Hoe werkt manuele therapie

De oorzaak van klachten hoeft niet altijd te worden gelokaliseerd op de plek waar pijn wordt ervaren. Onze manueel therapeut bij Fysiotherapie Breda Oost onderzoekt het hele lichaam en past specifieke behandeltechnieken toe.

Een van deze technieken is manipulatie, een versnelde beweging in het gewricht met een kenmerkend knappend geluid. Hoewel de manipulatie doorgaans niet pijnlijk is, kan het wel als een vreemd gevoel worden ervaren.

manuele fysiotherapie Breda oost

Waarom manuele therapie bij Fysiotherapie Breda Oost?

Manuele therapie is een specifieke tak binnen de fysiotherapie, waarbij onze therapeut Maikel de Beer de leiding heeft. Na zijn opleiding tot fysiotherapeut heeft Maikel een 3-jarige masteropleiding gevolgd, waarin hij zich heeft bekwaamd in het beoordelen van wetenschappelijke onderzoeken en het toepassen van deze kennis in de dagelijkse praktijk. Daarnaast heeft hij zich verder verdiept in verschillende ziektebeelden en complexe klachten. Hierdoor zijn wij specialisten op het gebied van de wervelkolom en zijn wij gespecialiseerd in diverse gewrichten.

Testimonials

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Goede praktijk, vriendelijk en bekwaam"

Goede praktijk. Vriendelijk en bekwaam personeel. Mooie nieuwe praktijk. Ik ben heel goed geholpen met mijn klachten. Top!

- Iris Kawaler -

"Maikel heel hartelijk bedankt"

Al ruim 6 weken zaten mijn oren potdicht doordat de buis van Eustachius verstopt was. Stomen en neusspray hielpen niet. Bij Maikel de Beer twee behandelingen gehad en nu hoor ik gelukkig alles weer. Maikel heel hartelijk bedankt

- Marja Nuchelmans -

"Zeer tevreden geholpen door Maikel"

Zeer tevreden geholpen door Maikel, had chronische nek en schouder klachten. Na een aantal bezoekjes ben ik van mijn klachten af. Ik adviseer ieder ander deze praktijk aan. Vanuit Hoensbroek gereden en is zeker de moeite waard. Blije klant.

- Marjolein Van Schijndel -

Deze fysiotherapeut staat voor u klaar

Maikel de Beer

Maikel de Beer

BIG:09910352604

Fysiotherapie Breda Oost

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Breda oost?

R

Wij pakken niet alleen de gevolgen van de klacht aan, maar juist ook de oorzaak

R

Wij combineren expertise met persoonlijke zorg

R

Moderne fysiotherapie praktijk met huiselijke sfeer

R

Wij behandelen effectief volgens de nieuwste inzichten en behandelmethoden

R

Samenwerken aan duurzaam herstel middels moderne en innovatieve technieken

R

Dinsdag & Woensdag tot 19:00 geopend

R

Maandag & Woensdag vanaf 07:00 geopend

R

U kunt snel bij ons terecht

R

Contracten met de meeste zorgverzekeraars

Fysio Breda Oost