Dry needling

Maak kennis met de verlichtende werking van dry needling bij Fysiotherapie Breda Oost. Onze therapeuten hebben diverse gespecialiseerde cursussen in dry needling gevolgd, waardoor zij deze effectieve techniek met uiterste precisie toepassen. Ontdek hoe dry needling kan bijdragen aan het verminderen van pijn en het herstellen van soepele spieren en gewrichten.

Wat is dry needling?

Dry needling is een innovatieve therapievorm waarbij dunne naalden direct in triggerpoints (spierknopen) worden ingebracht. Het doel is om de spieren te ontspannen en de spanning te verminderen. In tegenstelling tot acupunctuur richt dry needling zich specifiek op het behandelen van pijnlijke spieren en het verbeteren van de mobiliteit. Dry needling is geen specialisatie op zich, maar wordt gebruikt als aanvulling binnen de fysiotherapeutische en manueel therapeutische behandeling.

Wanneer wordt dry needling toegepast?

Dry needling wordt toegepast wanneer er sprake is van verhoogde spierspanning, bewegingsbeperking, stijfheid, pijn en krachtverlies in spieren.

Deze symptomen kunnen voortkomen uit diverse oorzaken, waaronder langdurige overbelasting van de spier (zoals bij RSI, CANS, tennis-/golferselleboog, hielspoor), langdurige statische houdingen (bijvoorbeeld bij zittend werk), immobilisatie (na/tijdens gips), overbelasting door activiteiten zoals zwaar tillen, tuinieren en sporten, stress, ongevallen, en verschillen in beenlengte en voetafwijkingen.

In deze gevallen kan dry needling een effectieve therapie zijn om de spierspanning te verminderen en de klachten te verlichten.

Dry Needling Fysio Breda Oost

Hoe kan dry needling helpen?

Een van de specifieke toepassingen van dry needling is de behandeling van triggerpoints, ook wel bekend als knopen in de spieren. Deze triggerpoints kunnen lokale en uitstralende pijn veroorzaken, en door dry needling kunnen ze worden gedeactiveerd. Mensen met chronische pijnklachten, zoals fibromyalgie, kunnen ook profiteren van dry needling om spiergerelateerde pijn te verminderen. Bij sportblessures waarbij spierspanning en triggerpoints een rol spelen, kan dry needling onderdeel zijn van het herstelprogramma.

Spierproblemen dragen soms bij aan gewrichtsklachten, en dry needling kan helpen om de spierspanning te verminderen, waardoor de druk op gewrichten wordt verlicht. Ook bij chronische rug- en nekpijn, waar spiergerelateerde problemen vaak een rol spelen, kan dry needling een positieve impact hebben.

Waarom dry needling bij Fysiotherapie Breda Oost?

Bij Fysiotherapie Breda Oost hebben onze therapeuten uitgebreide cursussen in dry needling gevolgd, waardoor zij beschikken over diepgaande kennis en vaardigheden op dit gebied. Met een grondige kennis van de anatomie en de techniek van dry needling kunnen zij deze therapie op maat aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Onze therapeuten combineren namelijk expertise met persoonlijke zorg om jou de beste resultaten te bieden. Of je nu last hebt van spiergerelateerde pijn, stijfheid of mobiliteitsproblemen, bij ons kun je rekenen op professionele dry needling-therapie die gericht is op jouw welzijn en herstel. Ervaar de voordelen van gespecialiseerde dry needling-behandelingen bij Fysiotherapie Breda Oost en neem contact met ons op voor meer informatie.

Testimonials

Wat vinden onze patiënten
van onze zorg?

"Goede praktijk, vriendelijk en bekwaam"

Goede praktijk. Vriendelijk en bekwaam personeel. Mooie nieuwe praktijk. Ik ben heel goed geholpen met mijn klachten. Top!

- Iris Kawaler -

"Maikel heel hartelijk bedankt"

Al ruim 6 weken zaten mijn oren potdicht doordat de buis van Eustachius verstopt was. Stomen en neusspray hielpen niet. Bij Maikel de Beer twee behandelingen gehad en nu hoor ik gelukkig alles weer. Maikel heel hartelijk bedankt

- Marja Nuchelmans -

"Zeer tevreden geholpen door Maikel"

Zeer tevreden geholpen door Maikel, had chronische nek en schouder klachten. Na een aantal bezoekjes ben ik van mijn klachten af. Ik adviseer ieder ander deze praktijk aan. Vanuit Hoensbroek gereden en is zeker de moeite waard. Blije klant.

- Marjolein Van Schijndel -

Deze fysiotherapeut staat voor u klaar

Maikel de Beer

Maikel de Beer

BIG:09910352604

Fysiotherapie Breda Oost

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Breda oost?

R

Wij pakken niet alleen de gevolgen van de klacht aan, maar juist ook de oorzaak

R

Wij combineren expertise met persoonlijke zorg

R

Moderne fysiotherapie praktijk met huiselijke sfeer

R

Wij behandelen effectief volgens de nieuwste inzichten en behandelmethoden

R

Samenwerken aan duurzaam herstel middels moderne en innovatieve technieken

R

Dinsdag & Woensdag tot 19:00 geopend

R

Maandag & Woensdag vanaf 07:00 geopend

R

U kunt snel bij ons terecht

R

Contracten met de meeste zorgverzekeraars

Fysio Breda Oost